Smoothie od jabuke, naranče i đunbira Nedjelja je dan za odmor, no kako za koga!😉 Pripremio sam odličan voćni smoothie i to jabuka, naranča, đumbir i jogurt s chia sjemenkama. Prava vitaminska bomba, puna voćnog okusa, fino kremasta, a malo, samo malo đumbirasta, odnosno ljutkasta, baš kako treba. Smoothie od jabuke, naranče i đunbira Već neko vrijeme se spremam pripremiti jedan dobar smoothie, ali uvijek me nešto spriječi. Danas je baš bila idealna prilika za jednu turbo vitaminsku bombu. Naime, svi moji ukućani prije same pripreme ručka odlučiše potrošiti par sati u Areni, šoping naravno. Kako ih jako dobro poznajem te znam da ručka u vrijeme ručka neće biti, već će to biti neka kasna večera, smoothie će biti pravi nadomjestak. Svi kažu, ma samo sve pomiješaš i odličan bude. Nisam baš siguran da se svašta može izmiješati, a da ispadne odličan, ne dobar, samo odličan priznajem. Chia sjemenke kao "secret ingredient" uvijek pale, pogotovo s jogurtom. J
Vjerovali ili ne kuver je nešto što nas istinski smeta, a ipak ne želimo pričati o tome. Tu i tamo se zna naći pokoji tekst, koji uglavnom obrađuje povijest kuvera, ali ono esencijalno pitanje izostavlja se ili samo površinski dotakne. Činjenica je da naplata kuvera u restoranima velika nepravda spram gosta, no nametnuta kao tema ipak nije dostigla onu kritičnu masu nezadovoljnika koji bi pokrenuli istinsku lavinu nezadovoljstva. Kao da je to neka tabu tema? Moramo li se ustručavati za svoje novce? Ja sam također jedan od mnogih nezadovoljnika naplatom kuvera u restoranima i želim progovoriti na ovaj način, a bome ne šutim ni u restoranu. Mogu razumjeti da ugostitelji ponude kuver pa ako hoćeš prezalogajiti prije glavnog jela, to je u redu, no da ga naplate, a gost nije ni okusio kuver, to svakako nije u redu. Naravno, naslušao sam se gazda restorana pravdajući kuver, ali ni jedan me nije mogao uvjeriti, a ni argumentirati opravdanost i naplatu kuvera, ako ga gost ne želi.
Primjedbe
Objavi komentar