ČIPS OD BATATA I PEČENA PANCETA

Ne mora nužno značiti da dobro jelo mora sadržavati top namirnice. Čips od batata i panceta pečena na lanenom ulju, klopa koja će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Čips od batata i pečena panceta

Kao i svaki puta kada krenem u kuhinju prvo pogledam što me čeka u hladnjaku. Kada je pun namirnica koje mi odgovaraju, spremiti jelo je "piece of cake". Izazov je kada hladnjak nije u top formi, namirnice vadiš na slamku, a ni raspored u hladnjaku nije baš za pohvalu, ali ipak dohvatiš prvo do čega ti ruka seže, a vidi čuda, ono batati i panceta. Uključim vijuge i kažem sam sebi pa što ne bi složio neko jelo od batata i pancete i tako je nastao čips od batata i pečena panceta. Naravno dodao sam fini sos od jabuke i hrena, salaticu od klica pa je okus bio zaokružen. 

Batati marinirani u finim travama, panceta pečena krispi, sos od jabuke i hrena te salatica na kineski. Okusa kao u priči.

Još jedan dokaz da naizgled s tzv. običnim namirnicama,batati, panceta može se ukomponirati jedno sasvim dobro jelo, ma što dobro, odlično, a gotovo za 15 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NEDJELJNI SMOOTHIE