MY BEST SALAD - SICILIJANSKA SALATA

Sicilijanska salata nešto najbolje što sam do sada probao. 

Za Valentinovo ove godine rekoh  sebi, nisi suprugu izveo nigdje već mjesecima pa iskupi se malo! I tako nakon traženja dobrog restorana, a da je s cijenom prihvatljiv izbor je pao na jedan skladan, simpatičan mali restorančić, a večera se djelila u četiri slijeda. Mozzarella i naranča...mljac!


Na FaceBooku sam vidio neke slike i oči su već tada same jele,  jer fotografije hrane su bile prekrasne. Mislim se, ako je klopa upola dobra kao što izgleda na fotkama, onda ćemo biti sigurno zadovoljni. 

Naime, hrana je bila savršena, mladi gazda je kuhar, a sva jela su mu vrlo specifična i nadasve neobična. Jedno od sljedova bila je Sicilijanska salata. Naravno dobijete sve na malim tanjurima, gotovo kao degustacijski meni, a ja bih mogao pojesti od svakog gosta koji se tada nalazio u sali, kako mi je bilo fino. Naravno poskrivećke sam fotkao, analizirao što je sve kuhar stavio u nju, ali sam ga i pitao te mi je u nekoliko kratkih natuknica rekao sastojke.


To mi je bilo dovoljno da krenem u eksperiment. Toliko sam bio siguran u sebe da uz njegove sugestije i moju upornost da napravim tu salatu nije moglo biti ništa drugo no fantastična salata. Ja volim učiti od drugih, ukrasti recept ako mi se sviđa, ali uvijek težim tome da dam svoj obol tom receptu. Ne želim da nešto radim, a da nema moj potpis.

 U ovom slučaju mozzarella i naranča pravi pogodak.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NEDJELJNI SMOOTHIE

SMETA LI NAS NAPLATA KUVERA?